jueves, 28 de junio de 2012

El paradigma del canvi per l'emprenodoria. Resum d'Aprenent a Emprendre. Foment del Treball, Barcelona, 27 de juny de 2012.

Avui he tingut l'oportunitat d'escoltar gent brillant al Foment del Treball que a més a més són bons comunicadors, tàndem imbatible no creieu?

 De la mà del Marc Bonavia i el Sergi Galiano han anat apareixent casos exitosos no sense dificultats per arribar-hi d'emprenedors i creadors de llocs de treball a la fi.

 Com diu en Carlos Durán, cal gestionar la crisi inventant noves coses. Creador d'entre altres empreses icom Imaginalia de HoyVoy, autoescola on line que en tres mesos ja té més e 585 clients.

 O de l'experiència del Pau Garcia-Milà explicada pel Sergio Galiano, on el seu sistema EyeOs ha creat seixanta llocs de treball. Ho va aconseguir amb optimisme i tenacitat tot i que la gent li deia que era impossible. Segur que aquesta frase et sona no? Cal apartar la negativitat i centrar-se en lo positiu del teu projecte.

 La Marta Martí, creadora de dotze llocs de treball amb la Tribu Respira, un sistema que aporta valor social i esperit innovador que permet crear un sistema de comunicació interna perquè siguis feliç al teu lloc de treball. Maco no? "Con la micro-revolución individual, Catalunya podría ser la película más taquillera de muchas temporadas"Marta Martí / Socia Directora / TRIBU RESPIRA- Expansión 26/07/09

 El propi Marc Bonavia, creador de SITMobile, que va començar com un sistema de SMS gratuits per aconseguir tràfic cap a la seva Web tot i que sense èxit, la perseverància, optimisme i creure en el projecte va fer que finalment al 2003 tingués bona acceptació per part del Mercat i ser avui una Multinacional Catalana amb vuitanta-un treballadors. Enhorabona Marc!

 I així d'altres persones, que han donat el pas i han il·lusió, ganes i alguns fracasos han aconseguit l'acceptació del Mercat i crear llocs de treball.

 La clau, gestionar el canvi. Avui podem aprofitar les sinergies del tàndem entre joves empresaris i sèniors. Les converses entre les idees i l'experiència, entre els joves empresaris amb empenta i qui té els recursos. Benvinguts als diàlegs cooperatius.

 En tres passos, les Claus de l'Emprenedoria són:
 1. Qui té les Idees?
 2. Acceptes el Risc per tenir Valor i tirar Endavant? Considerem que el Canvi moltes vegades ens obliga a Fracasar fins que arribes a aconseguir-ho. I que com que tot va molt ràpid cal Innovar.
 3. Esperit de Superació estimant el que fem. "si estimes el que fas mai més tornaràs a treballar" Mark Twain.

 Està clar que per posar-ho en pràctica i anar al Mercat, el Client més dur, cal Finançament i aquí es parteix des del cercle més proper: Friends, Family and Fools, els Bancs, els Business Angels, i el Capital Risc. Em resulta curiós que el que aquí diem Capital Risc en el seu orígen es diu "Venture Capital". Qüestió cultural?

Canviar per Emprendre

Com a nota humorística el Marc Bonavia parla d'un medicament figurat. La Emprendicina. El medicament per sortir de la Crisi. Segur que més d'un dels nostres governants el comprava i sense recepta mèdica.

Els seus prinicipis actius són:
 - Actitud, comportament. Questió de gens
 - Optimisme (tristes fuera)
 - Idiomes (no surtis amb xancletes)
 - Passió. Qualsevol producte pot ser un Vi bo ben explicat. Cal fer de qualsevol producte o servei una passio.
 - Equip, aprofitar sinèrgies, treballar en xarxa i tenir bons col·laboradors
 - Confiança per tirar endavant
 - Flexibilitat, Networking i Adaptació per Canviar. Tot va molt ràpid
 - Una mica d'Excipient, perquè ens entri millor
 - I considerar que un Fracàs pot ser un petit Èxit.

En definitiva, cal fer PUSH a la Societat per aconseguir alguns mil·lions de noves empreses i llocs de treball. Així s'aconsegueix Valor.
 Cal Emprendres per treure la teva S de Superman o Superwoman. Sortir a passejar, crear i mostrar els teus Valors en el sector que cadascú triï. La innovació no cal que sigui tecnològica, tot es pot Innovar. L'exemple més petit pot venir de la mà d'un nen o una nena. - Esteu preparats per Innovar?

Espero que us hagi agradat i comenteu que us ha semblat.
1a Sessió Emprenedoria al Foment del Treball



No hay comentarios:

Publicar un comentario